Sipariş Takibi Kampanyalar The ONE Servisler

Vegan & Vejeteryan Ürünler

({{filteredProducts.total}} Ürün)

{{noProductTitle}}

Sizlere uygun kategorileri ziyaret edebilirsiniz.

  

Yıllardan beri varlığını sürdüren ve her geçen gün değer kazanan vegan ve vejetaryen beslenme biçimleri, hayvansal ürünlerin tüketiminin sınırlandırılarak doğa dostu bir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geliyor. Veganlar yalnızca bitkisel kaynaklı beslenmekle birlikte, giyimden kozmetik sektörüne kadar her alanda hayvansal ham madde içermeyen ürünleri tercih ediyor. Vejetaryenler ise sadece hayvansal gıdaların tüketimini sınırlıyor. Bu beslenme düzeninde hayvan eti tüketilmiyor fakat süt, yumurta ve peynir gibi hayvansal ürünler yenilebiliyor.

Vegan ve vejetaryen beslenme düzenini takip eden kişiler protein ve kalsiyum ihtiyaçlarının büyük bir kısmını bitkisel gıdalar üzerinden karşılamaya çalışıyor. Bunun yanı sıra yemeklere ilave edilebilen takviye edici gıdalar da bulunuyor. Hangi beslenme programını takip ederseniz edin, gün içinde vücudun ihtiyaç duyduğu temel besinleri almanız gerekiyor. Bunun için Beymen’in vegan ve vejetaryen ürünler kategorisine göz atabilirsiniz!

Devamını Göster    
 

1. Bitkisel Bazlı Alternatif: Vegan Toz Karışım Seçenekleri

Vegan toz karışımları bitkisel bazlı protein, lif, vitamin ve mineral içeren gıda seçeneklerinden biri. Hayvansal kaynaklı besinler tüketmiyorsanız, uygun miktarda vegan toz karışım tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu bileşenleri karşılamasına katkıda bulunabilirsiniz. Vegan toz karışım seçeneklerinin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Enerjinizi yükseltmeye yardımcı, detoks etkili veya metabolizmaya destek olan çeşitler arasından kendinize en uygun alternatifi rahatlıkla bulabilirsiniz.

2. Yemeklerin Olmazsa Olmazı: Vejetaryen Baharat Çeşitleri

Vejetaryen yemeklere lezzet katabileceğiniz pek çok baharat çeşidi mevcut. Kekik, biberiye, kimyon, tarçın, karabiber, zerdeçal ve kırmızıbiber vejetaryen baharat çeşitleri arasında yer alıyor. Genellikle bitkisel kaynaklı ürünlerle hazırlanan baharatlar, özel beslenme programı uygulayan birçok kişiye hitap etmeyi başarıyor. Yine de baharat kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Fazla baharat kullanımı yemeklere lezzet katmanın aksine damakta acı bir tat bırakabiliyor.

3. Hayvan Dostu Ürünler: Vegan Süt ve Yoğurtlar

Hayvan etiyle birlikte yumurta, süt ve süt ürünleri de tüketmeyen veganlar, ana yemeklerde, tatlılarda veya kahvaltıda bitkisel kaynaklı alternatiflere yöneliyor. Hindistan cevizi, soya, badem ve çeşitli bitkisel gıdalardan elde edilen vegan süt ve yoğurtlar, eşsiz lezzetleriyle veganlar tarafından severek tüketiliyor.

4. Lezzet Köşesi: Vejetaryen Mantı Seçenekleri

Hayvansal gıda tüketimini sınırlandırınca eşi benzeri bulunmayan lezzetlerden mahrum kalacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Türkiye’nin geleneksel yemeklerinden biri olan mantı da vejetaryen sofralarda yerini alıyor. Gurme ürün olarak da nitelendirilebilecek vejetaryen mantı seçenekleriyle siz de lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz.

5. Beslenmesine Dikkat Edenlere: Vegan Besin Mayası Çeşitleri

Doğal kaynaklı bir tatlandırıcı olan vegan besin mayası, saccharomyces cerevisiae adlı maya türünden elde ediliyor. Yüksek besin değerlerine sahip olan vegan besin mayası hem vegan yemeklere lezzet katıyor hem de vücudun ihtiyaç duyduğu protein, vitamin ve minerali almasına katkı sağlıyor. Özel gıda ürünü olarak da bilinen vegan besin mayalarının birçok farklı çeşidi mevcut.

6. Doğa Dostu Gıdalar: Vejetaryen Protein Tozları

Vejetaryen protein tozları, protein ihtiyacını karşılamaya katkı sağlıyor. Vejetaryen protein tozlarının içinde soya, bezelye, kahverengi pirinç, nohut ve chia tohumu gibi birçok bitkisel kaynaklı gıda bulunuyor. Bu protein tozları smoothie, milkshake veya doğrudan sütün içine ilave edilerek de tüketilebiliyor.

7. Tatlı Krizlerine Birebir: Vegan Çikolata Çeşitleri

Kimileri için neredeyse tüm gıda ve içecek çeşitlerinin önüne geçen çikolatalar, vegan alternatifleriyle çikolata tutkunu veganları mutlu ediyor. İçeriğinde hayvansal kaynaklı hiçbir ürün barındırmayan vegan çikolata çeşitleri, tek başına tüketilebileceği gibi enfes tatlılar hazırlamak için de birebir.

8. Vegan & Vejetaryen Ürünlere Dair Sık Sorulan Sorular

Vegan ve vejetaryen ürünler kimi zaman akıllarda soru işareti oluşmasına yol açabiliyor. Vegan ve vejetaryen ürünler arasındaki farkı bilmemek ve paketli gıdalarda bulunmayan vegan ve vejetaryen ibareleri ise alışveriş aşamasını zorlaştırabiliyor. Öyleyse, vegan ve vejetaryen ürün alışverişi yapmanın püf noktalarını Beymen öncülüğünde incelemeye hazır olun!

8.1. Beymen’in Vegan & Vejetaryen Ürün Markaları Nelerdir?

  

Beymen, vejetaryen ve vegan beslenme düzenine hitap eden pek çok markaya sahip. Vegan protein tozu, vejetaryen baharatlar, vegan çikolata ve daha nice vegan ürünleri Beymen'de bulmak mümkün. Vegan toz karışımlarıyla Fuudy markası kategorinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Markanın antioxidant blend, beauty blend, immunity sunrise blend ve detox blend olmak üzere birçok toz karışımı bulunuyor. Beymen vegan ve vejetaryen ürün kategorisi her geçen gün genişleyerek tüketicilere geniş bir ürün yelpazesi sunmaya devam ediyor.

8.2. Vegan ve Vejetaryen Ürünlerin Farkı Nedir?

  

Vejetaryen ürünlerin içerisinde süt, yumurta ve peynir gibi hayvansal gıdalar bulunabiliyor. Ancak vegan ürünlere hiçbir koşulda hayvansal gıda eklenmiyor. Bunun yanı sıra veganlar diş macunu, şampuan, parfüm ve ruj gibi kozmetik ürünlerin de vegan içerikli olmasına dikkat ediyor. Giyim ürünlerinde de gerçek deri ve yün gibi materyaller tercih edilmiyor. Kısacası vejetaryen ürünlerin içinde sınırlı da olsa hayvansal ham madde kullanılabiliyor fakat vegan ürünler tamamıyla bitkisel kaynaklı ham maddelerle üretiliyor.

8.3. Vegan Ürünler Nasıl Anlaşılır?

  

Paketli bir ürünün vegan olup olmadığını anlayabilmek için ambalajın üzerindeki ibareleri dikkatli bir şekilde okumak gerekiyor. Nitekim bazı ürünlerde vegan ibaresi bulunurken bazılarında bulunmayabiliyor. Dolayısıyla en güvenli yöntemlerden biri içerik listesini okumak oluyor. Ürünlerin içerik listesinde süt, bal, yumurta, jelatin, balık yağı, tereyağı vb. hayvansal gıdalar bulunmuyorsa ve tamamen bitkisel bazlı ise vegan olarak kabul ediliyor.

Kozmetik ürünlerinde de yine içerik listesini inceleyerek ürünlerin vegan olup olmadığını kontrol etmek mümkün. Ancak kozmetik ürünlerinde bir de “cruelty-free” ifadesine dikkat etmek gerekiyor. Bazı ürünler vegan içerikli olsa da hayvanlar üzerinde test edilebiliyor.

8.4. Vejetaryen Beslenme Nasıl Olur?

  

Vejetaryen beslenme, sebze ve bakliyat odaklı bir beslenme çeşidi. Bu beslenme biçiminde hayvan eti, balık ve deniz ürünleri tüketilmiyor. Ancak süt, peynir, yumurta, bal ve diğer hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilebiliyor. Dolayısıyla tavuk, salam, sosis, sucuk, pastırma, balık, karides gibi hayvan eti içeren hiçbir gıda tercih edilmiyor. Pasta, börek, kurabiye, çikolata ve bisküvi gibi hayvansal gıda içeren fakat et içermeyen ürünler ise tüketilebiliyor.

8.5. Vegan & Vejetaryen Ürünler Nereden Alınır?

  

Vegan ve vejetaryen ürünleri büyük marketlerde bulmanız mümkün. Fakat marketlerde sık sık karşılaşamayacağınız dünyaca ünlü markaların ürünlerini denemek istiyorsanız fazla uzaklaşmanıza gerek yok. Beymen, vegan ve vejetaryen gıdalar üreten birçok markayı sizlerle buluşturuyor. Vegan toz karışımlarını, vejetaryen yemek seçeneklerini, baharatları ve tatlı krizlerinize çözüm sunan vegan çikolata çeşitlerini sayfayı yukarı kaydırarak yeniden inceleyebilirsiniz!

Devamını Gizle    

 

    
    

{{customPopupTitle}}