Lens solüsyonu çeşitleri, özel içerikleri sayesinde lenslerin kalitesini ve göz sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Kontakt lenslerin kurumasını engelleyen ürünler, lens kullanıcıları için olmazsa olmaz ürünlerin başında gelir. Lensler üzerinde bakteri birikmesi, en olası ancak tehlikeli olan durumlardan biridir. Bunu önlemenin yolu ise özel içeriğe sahip bu sularla bakım yapmaktır. Göz sağlığınızı korumak ve lensinizin uzun ömürlü olmasını sağlamak için ilgili ürünleri kullanabilirsiniz.
Devamını GösterFarklı Lens Yapıları İçin Lens Solüsyonu Seçenekleri
Solüsyonlar, göz sağlığı noktasında önemli ürünlerdir. Kontakt lenslerin sürekli maruz kaldığı mikrop, bakteri ve tozları hızlıca temizleyen ürünler, aynı zamanda lenslerin ömrünü uzatmaya destek olur. Söz konusu ürünler, antibiyotik özelliğe sahip bileşenlere de sahiptir. Solüsyonlar, gözlerinizdeki batma ve kaşıntı hissine karşı daha konforlu ve sağlıklı bir lens kullanma deneyimi sunar. Lens solüsyonu çeşitleri ise kendi içinde farklılaşır. Arayışınıza uygun olan çeşidi tercih ederek verimli bir lens kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.
Lens solüsyonları, kullanılan lenslerin bakımını sağlayabilecek tek üründür. Bunun dışında lenslere saf suyla dahi bakım yapılması önerilmez. Ürünler; lensleri temizler, durular ve nemlendirir. Tamamen saf hâldeki suda bile söz konusu ürünlerin sunduğu etki mevcut değildir. Bu özel içerik, düzenli kullanımıyla beraber lensin ömrünü de uzatır. Bu da solüsyonları kısa ve uzun vadede daha verimli yapar.
Sert Lens Solüsyonu
Sert lens solüsyonu ilgili yapıdaki lensler için üretilir. Etkili bir koruma ve hijyen etkisi sunan ürünler, özellikle lensin sert dokusuna zarar vermeden temizleme özelliği sebebiyle tercih edilir. Bu kategorideki ürünler, sert lenslerin esnekliğine de herhangi bir zarar vermez. Bunun yanı sıra ilgili ürünler sayesinde temizleme işlemi yaparken nemlendirme de sağlanabilir. Gaz geçirgen lensler için üretilen solüsyonlar, belirli periyotlarda lens yüzeyine tutunan zararlı protein birikintilerini kısa sürede temizlemeyi sağlar. Ürünleri suda eriterek kullanabilir ve göz sağlığınızı destekleyebilirsiniz.
Yumuşak Lens Solüsyonu
Hassas göz yapısına sahipseniz bu gruptaki ürünlerle çözüm bulabilirsiniz. Yumuşak lens solüsyonu çeşitleri, tıpkı gaz geçirgen ürünlerde olduğu gibi ileri seviyede koruma ve hijyen sunar. Peroksit ve çok amaçlı olmak üzere ikiye ayrılan yumuşak solüsyonlar, dezenfektan bileşenlerine alerjisi olanların takdirini kazanır. Bilhassa peroksit bazlı ürünler sayesinde alerjik reaksiyonlardan endişelenmenize gerek kalmaz. Ek olarak yumuşak yüzeye sahip lenslerin yapışkan yapısı daha aktiftir. Bu da zararlı mikroorganizmaların yüzeye tutunmasına neden olabilir. Böyle durumlarda yumuşak lens solüsyonlarından destek almak faydalı olacaktır.
Kontakt Lens Solüsyonu Nasıl Olmalı?
Göz sağlığını önemli ölçüde koruyan solüsyonlar, kontakt lenslere uygun olacak şekilde üretilir. Göz kusuruna karşı etkili bir yöntem olarak kullandığınız lens, düzenli bakımı yapılmadığında zararlı hâle gelebilir. Kullandığınız lensin ömrünü uzatmak ve niteliğini korumak adına bu bazda üretilen ürünlerden destek alabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde lens kullanımının dezavantajlarını etkisiz hâle getirmek mümkün hâle gelir. İnsan gözünün sahip olduğu pH değerine uygun bir bakım yapılması sağlık için son derece önemlidir. Bilhassa kontakt lensler, içeriği uygun bir solüsyonla periyodik olarak temizlenmelidir. Bunun için sunulan kontakt lens solüsyonu çeşitleri arasında hızlıca seçim yapabilir ve potansiyel risklerin önüne geçebilirsiniz.
Lens Solüsyonu İçeriği Hakkında Merak Edilenler
Lens solüsyonu içeriği ilgili ürünleri kullananlar tarafından merak edilen bir konudur. Ürünlerin temas ettiği nokta, göz gibi çok hassas bir organ olduğu için kullanıcılar bu ürünleri kullanma konusunda sıklıkla endişe duyar. Bu ürünlerin laboratuvar ortamında üretildiğini ve çeşitli testlerden geçirilerek satışa sunulduğunu söylemekte fayda var. Özel bakım suları kullanmak yerine lensleri direkt olarak suyla yıkamak, sağlık açısından kesinlikle önerilmeyen ve lensin ömrünü azaltan bir uygulamadır.
Özellikle uzun süreli lens kullanımı yapıyorsanız temizliğine ekstra dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada solüsyonlardan içiniz rahat bir şekilde faydalanabilirsiniz. Lens solüsyonu seçeneklerinin içeriği benzerdir. Oxipol, Dymmed ve PHMB gibi materyallere sahip ürünler, göz sağlığına zarar vermemesiyle beğeni kazanır. Bunun yanı sıra ürünlerin içeriğinde belirli lipid çözücüler de mevcuttur. Bazı temizleyiciler ve nemlendiriciler de ürünlerin içeriğine dâhil edilmiştir. Lens bakım ürünlerinin bazılarında prezervanlara rastlamak da mümkündür.
Lens Solüsyonu Nasıl Kullanılır?
Lens solüsyonu nasıl kullanılır sorusu tüketiciler tarafından sıklıkla sorulur. Bu ürünlerin kullanımı, başarılı elde etmek açısından önemlidir. Bu ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken noktaları sizin için derledik;
Ürünün kullanımı için ilk adımda ellerin sabunla yıkanması önemlidir. Gözün enfeksiyon kapmaması adına bu adım atlanmamalıdır. Ardından ellerinizi kâğıt havlu yardımıyla kurulayabilirsiniz.
Havlu bir tekstil ürünü olduğundan ellerde iplik gibi kalıntılar bırakabilir. Bu da kullanımda kaçınılması gereken bir durumdur. Bunun çözümü ise ellerin kâğıt havlu ile kurulanmasıdır.
Lensi, avuç içinize alarak solüsyon ile durulamaya başlayabilirsiniz. Bunun için lensleri kullanmadan hemen öncesini seçmeniz son derece önemlidir. Kullandıktan sonra yapılması da etkiyi artırma adına önem taşır.
Dezenfeksiyon işlemini en etkili hâle getirmek için lensinizi en az 4 saat solüsyonun içinde bekletmeniz önerilir.
Lensinizin ömrü için kutu içerisinde yer alan suyu her gün değiştirmeniz önemlidir. Su azaldıkça üzerine eklenmesi ise kesinlikle tavsiye edilmez.
Lens bakım sularının kullanımında en önemli noktalardan biri de doğru ürünün tercih edilmesidir. Kontakt lenste sert solüsyon kullanılması yanlış sonuçlar doğurabilir. Aynı şekilde lens kullanımı öncesi ellerin kolay durulanan ve esans içermeyen bir sabunla yıkanması da önemlidir. Nemlendirici içeren sabunlar, ellerde kalıntı bırakabilir. Kalan kalıntılar ise tıpkı havlularda olduğu gibi göze bulaşabilir. Bu nedenle ellerinizi sade içeriğe sahip bir sabunla yıkadıktan sonra kâğıt havluyla kurulamanız önerilir.
Lens Solüsyonu Ne Kadar Konulmalı?
Kullanımın yanı sıra lens solüsyonu ne kadar konulmalı sorusu da dikkat çekicidir. Kullanım konusunda en önemli detaylardan biri de ürünün eklenme miktarıdır. Lensi duruladıktan sonra üzerine solüsyon eklenirken birçok kişi miktarı fazla kaçırabilir. Aynı şekilde ürünün az koyulması da önerilmez. Doğru miktar için ürünün kaptaki lensi örtecek seviyesini baz alabilirsiniz. Solüsyon kullanımında bu noktalara dikkat ederek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Lens Solüsyonu Kullanımı Süresi Ne Kadardır?
Lensi uzun süre kullanıyorsanız bakımına ekstra özen göstermeniz gerekir. Lensinizi korneadan bulaşmış protein kalıntılarından arındırmanın en güzel yolu solüsyonla temizlemektir. Haftalık, aylık ve üç aylık periyotlar, bu kalıntıları temizlemek için idealdir. Kullan - at özellikli lensler için herhangi bir temizlik gerekmiyorken uzun süreli kullanıma sahip lenslerin düzenli bakımlarının yapılması şarttır. Bu noktada lens solüsyonu kullanımı süresi öne çıkar. Temizleme uygulamasını düzenli periyotlara yaymak iyi bir fikir olabilir.
Lens kabı içine yerleştirilen solüsyonun en fazla yedi gün bekletilmesi normaldir. Bu süreyi aşan beklemeler, ürünün etkisiz hâle gelmesine neden olabilir. Üstelik yedi saati aşkın bekletmek, göz sağlığı için de risk oluşturabilir. Kapta bulunan lensi taktıktan sonra solüsyonu bir daha kullanmamaya özen göstermelisiniz. Aynı şekilde ürünleri direkt göze damlatmak da tehlikelidir. Ürünlerin içeriğinde bulunan kimyasallar, gözünüzde yanma hissi oluşturur ve yaşam kalitenizi etkileyebilir.
Lens solüsyonlarını kullanırken göz önüne alınması gereken noktalardan biri de kullanım tarihidir. Bu ürünlerin kullanımında süre aşımı yapılmaması son derece önemlidir. Yapılan her aşımda sağlık problemi meydana gelebilir. Lensinizin bakımını sağlıklı bir şekilde yapmak üzere Beymen’in geniş ürün yelpazesinden destek alabilirsiniz.
Devamını Gizle