Sipariş Takibi Kampanyalar The ONE Servisler

Gıda & İçecek

({{filteredProducts.total}} Ürün)
Beymen Hediye

Nar Lokum Kolonya Seti

679,00 TL
2 ve üzeri 475,30 TL
Oliva Malia

Sağlıklı 3'lü Hediye Kutusu

544,90 TL
sepette %20 İndirim 435,92 TL
  

Günlük hayatta protein kaynakları sıralanırken yumurta hep en üst sıralarda yer alıyor. Gerek tadı gerekse de protein içeriği sayesinde birçok insanın sevgilisi konumundaki yumurta, çok farklı şekillerde tüketilebiliyor. Örneğin; haşlama yumurta veya omlet tarifleri yumurtanın lezzetine doymak için yeterli! Bu eşsiz besin, birleştirici ve tutucu özelliklerinden dolayı birçok tarifte çiğ olarak da kullanılabiliyor.

Yumurta, çoğunlukla kahvaltılık bir gıda ürünü olarak görülse de günün her saatinde keyifle yumurta tüketilebilir. İçerdiği birçok besin öğesiyle insan vücudu için büyük önem taşıyan yumurta çeşitlerine Beymen aracılığıyla ulaşabilirsiniz!

1. Temiz ve Doğal: Organik Yumurta Çeşitleri

Günümüzde yumurta üretimi farklı şekillerde gerçekleşebiliyor. Öyle ki seri yumurta üretim fabrikalarında bile yumurtalar yapay iklimlendirme yöntemleriyle üretilebiliyor. Yapay şartlar altında ve suni yemlerle üretilen yumurtalar, doğal gelişim süreçlerini tamamlayamadıkları için bazı besin öğelerinden eksik kalabiliyor.

Organik yumurtalar, tamamen T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği “organik” standartlarına göre üretiliyor. Doğal yemlerle beslenen tavuklardan elde edilen organik yumurtalar, daha yoğun besin içeriği ile bir yumurtadan alınabilecek maksimum besleyiciliği sunuyor. Örneğin; organik yumurtalar organik olmayanlara göre daha fazla omega-3 yağ asidi içeriyor. Aynı zamanda hiçbir kimyasal kalıntı içermeyen organik yumurtalar, sofralarınızın yıldızı olacak!

2. Etik ve Eksiksiz: Gezen Tavuk Yumurtası Seçenekleri

Yumurta üretim fabrikalarında tavuklar genelde bir kafeste ya da sınırlı bir alanda yetiştiriliyor. Doğada bulunan tavuk yemleri yerine suni yemler ile beslenen bu tavukların yumurtaları, özgürce gezen tavukların yumurtalarına göre daha az besleyici olabiliyor. Örneğin; gezen tavuk yumurtası, ortalama bir fabrika yumurtasına göre daha fazla D vitamini içerirken daha az kolesterol içeriyor.

Aynı zamanda doğada bulduğu yemler ile beslenen gezen tavukların yumurtası, doğal olarak daha az kimyasal kalıntı içeriyor. Yani kolesterol alımından ve besleyicilikten endişe ediyorsanız gezen tavuk yumurtası çeşitlerini değerlendirebilirsiniz.

3. Tarifleriniz Tam Olsun: Büyük Boy Yumurtalar

Aldığınız küçük boy yumurtalar çeşitli tariflerde kullanmak için yetmiyor olabilir. Bu nedenle tariflerde yazan yumurta sayısından daha fazlasını kullanmanız gerekebilir. Ama büyük boy yumurtalar ile bu dertleriniz son bulacak! Çünkü büyük boy yumurtalar daha fazla bağlayıcılık özelliği sunuyor. Aynı zamanda bu yumurtalarla tek seferde daha büyük porsiyonlar hazırlanabiliyor.

4. Şans Yüzünüze Gülsün: Çift Sarılı Yumurta Çeşitleri

Bilindiği üzere yumurtanın içinde çoğunlukla bir yumurta sarısı oluyor. Ancak bazen kırdığınız bir yumurtanın içinden iki adet yumurta sarısı çıkabilir! Bunun nedeni aslında yumurtanın oluşum aşamalarına dayanıyor. İki yumurtanın tek bir yumurta kabuğu tarafından çevrelenmesi ile meydana gelen çift sarılı yumurtalar, tavuğun yumurtlama sisteminin henüz tam olarak gelişmemesi sebebiyle oluşuyor. Bu nedenle daha çok genç tavukların yumurtalarında görülen çift sarılar, sofralara şans ve bereket getirebilir. Bizden söylemesi!

5. Mutfağın Beyaz İncisi: Beyaz Yumurta Seçenekleri

Bazı yumurtalar beyaz renkleriyle daha çok dikkatinizi çekiyor olabilir. Yumurta kabuğunun beyaz renkte olması bir yumurta özelliğinden ziyade bir tavuk özelliği! Tavuğun cinsine bağlı olarak yumurtalar beyaz renkte olabiliyor. Yumurtanın beyaz renkte olması herhangi bir besin değeri kaybına da sebebiyet vermiyor. Genel olarak beyaz tüy rengine sahip tavuklar beyaz yumurtalar üretiyor. Beymen’de beyaz yumurta çeşitlerini de bulabilirsiniz.

6. Dolabınıza Renk Katın: Kahverengi Yumurtalar

Beyaz yumurtaların yanında kahverengi yumurtalar görmek birçok insanın aklına “Bu yumurtaların arasında fark var mı?” benzeri sorular getiriyor olabilir. Ama şunu baştan belirtmek gerekiyor ki kahverengi yumurtaların oluşumu da beyaz yumurtalar gibi tavuğun cinsiyle alakalı bir konu. Bu nedenle 30’lu yumurta kolisi şeklinde de satılabilen kahverengi yumurtaları, beyaz yumurtalar gibi afiyetle tüketebilirsiniz!

7. Yumurta Çeşitlerine Dair Sık Sorulan Sorular

Günlük yaşam ürünleri arasında gıdalar çok önemli bir yere sahip. Bu gıda ürünleri arasında da yumurta, öne çıkan gıdaların en üst sıralarında yer alıyor. Öyle ki kıvam verici ve bağlayıcı özelliklerinden dolayı birçok gıda ve içecek seçeneğinde yumurta bulunuyor. Tabii yumurtanın bu denli tercih edilmesinde besin değeri de önemli rol oynuyor.

Birçok insana göre hayatın vazgeçilmez bir parçası olan yumurtanın nasıl tüketilebileceğine veya nasıl saklanacağına dair bazı merak edilenler olabilir. Neyse ki Beymen, tüm merak ettiklerinizi yanıtlamak için burada!

7.1. Yumurta Nasıl Haşlanır?

Öncelikle bir tencereye ya da bir cezveye içinde yumurtaların tamamen batabileceği kadar su konur.

Daha sonra cezve ya da tencere ocağın üzerine alınarak ocak açılır. Yüksek ateşte suyun kaynaması beklenir. Eğer bu aşama daha hızlandırılmak isteniyorsa bir kettle’da ya da çaydanlıkta su kaynatılarak süreç çabuklaştırılabilir.

Su kaynadıktan sonra yumurtalar suyun içine konur. Rafadan yumurta kıvamı için su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika yumurtanızı su içinde bekletmeniz yeterli olacak.

Kayısı yumurta yapmak için su kaynamaya başladıktan sonra 4-6 dakika arası yumurtaları haşlamanız size istediğiniz yumurta kıvamını verecek.

Daha sert bir haşlanmış yumurta için ise yumurtayı 10 dakika kadar haşlamalısınız. Tabii ki bu sürelerin tutması için haşlamadan önce yumurtayı oda sıcaklığına getirmeyi unutmamalısınız.

Yumurta haşlandıktan sonra pişirmeyi durdurmak için soğuk su ile yumurtanızı yıkayabilirsiniz. Haşlanmış yumurtanız servise hazır! Bir haşlanmış yumurtanın 72 kaloriye sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

7.2. Tavada Yumurta Nasıl Pişirilir?

İlk olarak tava yağlanarak ve ocak açılarak yumurta pişirmeye hazır hale getirilir. Tercihe göre sahanda yumurta için sahan da tercih edilebilir.

Yağ kızdıktan sonra ancak dumanlanma noktasına ulaşmadan önce göz yumurta için yumurtalar doğrudan tavaya kırılır. Çırpılmış yumurta için yumurtaları önceden kırıp bir kapta çırparak eklemeyi de tercih edebilirsiniz.

Piştikçe katılaşan yumurtanın yapışmaması için tahta bir spatula ile pişen kısımları tavadan hafifçe kazımalısınız.

Yumurtanız göz göz olduktan veya tamamen katılaştıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

7.3. Yumurta Pişirirken İçine Ne Konur?

Tavada yumurta pişirirken içine isteğinize göre çeşitli sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin; tavada yumurtadan önce ıspanak kavurarak ıspanaklı yumurtanızın tadını çıkarabilirsiniz. Yumurtanıza katacağınız sebzelerin pişme sürelerini hesap ederek yumurtadan önce veya sonra ekleyeceğinize karar verebilirsiniz.

7.4. Yumurtada Ne Kadar Protein Var?

Ortalama boyutlardaki bir yumurta yaklaşık 6-7 gram protein içeriyor. Yumurtanın büyüklüğüne göre içerdiği protein miktarı değişebiliyor.

7.5. Yumurta Nasıl Saklanır?

Yumurtanın buzdolabında mı yoksa oda sıcaklığında mı saklanacağı en çok merak edilenlerden biri. Bu sorunun cevabı yumurta toplandıktan sonra geçirdiği işlemlere ve üzerindeki porların açılıp açılmamasına göre değişiyor. Sterilize edilen ve yıkanan yumurtaların buzdolabında saklanması gerekirken, sterilize edilmeyen yumurtaların buzdolabında saklanması gerekmiyor.

7.6. Yumurta Nereden Alınır?

Beymen, birçok yumurta çeşidi ile farklı şekillerde paketlenmiş yumurtalar sunuyor. Siz de tercihinize göre yumurtanızı Beymen’den seçebilir ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz!

Devamını Gizle    

 

    
        

{{customPopupTitle}}